klik sini

Wednesday, April 20, 2011

aku dibohong

tangan ni rasa geli2 nk menulis kt blog ni..hahaha...aku mls nk menulis dah sebenarnya...salah satu sebabnya aku xda idea..aku ni bkn yang jenis pemikiran yang kreatif lagi puitis..menulis pon main taram je...kali ni aku saje nk cerita yang pada hakikatnya dalam hidup aku pernah kena tipu sebanyak dua kali.

yang pertama: dulu masa kecik2 korang ada x ustaz atau ustazah korang cerita tentang tentera abrahah yang nk menyerang ka'abah? pas2 ada burung ababil menjatuhkan batu kt tentera2 ababil yang dikatakan batu neraka. mengikut penceritaan ustaz aku kt universiti ni cerita burung ababil membawa batu neraka adalah tidak betul.bayangkan habuk daripada neraka pn jatuh ke muka bumi pasti akan hancur bumi ni apatah pula batu neraka.sebenarnya batu itu bukan batu neraka tapi batu itu hanyalah batu2 biasa yang Allah jadikan ia panas untuk dijatukan kepada tentera abrahah.

yang kedua: masa kecik2 dulu jugak ada la orang cakap kt aku..kalo kt langit 2 ada perbezaan antara bintang ngan satelit.kalo berkelip2 tu bintang kalo yang bercahaya statik 2 je satelit..ms aku umur 21 tahun, lecturer aku telah merungkaikan segala pembohongan masa aku ada kelas astronomi tembak bintang. korang nk tau saiz satelit hanyalah sebesar sebuah bas yang jaraknya 500 000km (kalo x silap) dari bumi.rse2 boleh nmpak x dari jarak 2?so 2 kali aku kena tipu dalam hidup aku. ('',)


p/s: just untuk share

Saturday, February 12, 2011

pakai mulut je..

trrrrrrr







video

amacam?kalau la alat muzik xde terpaksa la penyanyi kena wat music sendiri..tp serius style

balik kampung











Thursday, February 3, 2011

10.10

dah lama rsenya x update blog ni...mls la nk update+xde mse...idea 2 kdg2 pulak ada kdg2 xde..besalah aku bukan blogger sejati..tulis blog ni pn just suke2...by the way aku nk wish HAPPY CHINESE NEW YEAR kepada sesiapa yang menyambutnya...kasi la saya angpau..duit tgh xda ni...hehehe...direct ke entri yang aku nk tulis kali ni ialah berkaitan dengan jam...ceritanya bermula di sebuah kedai jam di pekan kecil Slim River...aku nk repair tali jam aku..masa 2 aku bersama Meme & Jimmy yang  ikut sekali..tgh2 tunggu apek tu betulkan jam aku membe aku Jimmy Najmi tanya.."hang tau dak pasaipa jam yang jual kat kedai jam tunjuk pukul 10.10..."pas2 aku tgk kebanyakan jam dinding yang dipamerkan menunjukkan pukul 10.10...aku pn berfikir punya fikir tapi x dpt...jadi aku masih x dpt jwpan smpai sekarang...korang ada jawapan??




gambar yang aku ambik kt google pn pkl 10.10

Wednesday, January 5, 2011

NEW YEAR 2011

first of all..happy new year 2011..rse x trlmbat lagi kot,,hari ni br je 5 hb...lme aku x sentuh blog ni..rse mls dah..sbb pe laptop pn xde bbnd pn xde..hanya yang ada laptop afiqqi roomate aku..pinjam jap ye..hehehe..ms new year td aku ngan Mr Rangga tgk bunga api kt sunway..pegi sana hanya tengok bunga api & tangkap gamba bunga api ngan mencuba teknik light trail..first time aku tgkap gamba lampu2 ni..dgn tunjuk ajar mr rangga dpt la jgk snap gmba2 yg x berapa menarik  sbb lokasi atas jejantas pas2 org tgh lalu lalang bergerak2 tp dgn penuh kesabaran..ni hasilnya..














tahu baru sem baru azam baru...semoga tahun ni lebih baik daripada tahun lepas & tahun2 sebelum ni..amin~

NEW YEAR 2011

first of all..happy new year 2011..rse x trlmbat lagi kot,,hari ni br je 5 hb...lme aku x sentuh blog ni..rse mls dah..sbb pe laptop pn xde bbnd pn xde..hanya yang ada laptop afiqqi roomate aku..pinjam jap ye..hehehe..ms new year td aku ngan Mr Rangga tgk bunga api kt sunway..pegi sana hanya tengok bunga api & tangkap gamba bunga api ngan mencuba teknik light trail..first time aku tgkap gamba lampu2 ni..dgn tunjuk ajar mr rangga dpt la jgk snap gmba2 yg x berapa menarik  sbb lokasi atas jejantas pas2 org tgh lalu lalang bergerak2 tp dgn penuh kesabaran..ni hasilnya..














tahu baru sem baru azam baru...semoga tahun ni lebih baik daripada tahun lepas & tahun2 sebelum ni..amin~